Lesaanbod.


Kun jij niet stilzitten en vind je het heel leuk om radslagen en salto’s te maken of om gewoon lekker te gymmen? Dan is turnen echt iets voor jou! Meld je aan voor een proefles!Recreanten.


Als je begint met turnen, start je bij de recreanten. In het begin gaat natuurlijk niet meteen alles goed. Maar als je gaat trainen zal je merken dat je steeds soepeler en beter wordt. En je hoeft niet meteen de beste te zijn, als je maar plezier hebt! Je traint op verschillende toestellen, maar het belangrijkst zijn de sprong, de brug, de evenwichtsbalk en de vloer. Afwisseling genoeg dus!Naar de selectie.


Als blijkt dat je talent hebt, word je uitgenodigd voor een proefperiode bij de wedstrijdgroep. Tijdens een proefles bij de selectie kijken de trainsters of het goed gaat. Als het goed gaat, kun je direct instromen in de selectie. Jij kunt dan kijken of je het leuk vindt. En de train(st)er bekijkt of je naast talent ook genoeg doorzettingsvermogen hebt om in de selectie te gaan turnen. Want als je in de selectie zit, ga je ook aan meerdere wedstrijden per seizoen meedoen! Tijdens deze wedstrijden draag je de verplichte Gym & Move clubkleding.Niveaus, categorieën en divisies.


Alle selectieturnsters worden ingedeeld in een bepaalde leeftijdscategorie. Tijdens wedstrijden turn je altijd alleen tegen meisjes uit je eigen leeftijdscategorie en je eigen niveau. Turnsters mogen pas officieel deelnemen aan wedstrijden vanaf de leeftijdscategorie Middenbouw (10 jaar).Het trainen bij de selectie.


Bij de recreanten trainde je maar eenmaal per week. Bij de selectie wordt dit tweemaal per week. Doordeweeks train je in Vleuten, elk weekend zetten we de puntjes op de i door te trainen in de turnhal in Woerden.